Minister Jambon bevestigt: ‘Benjamin Herman pleegde nog een moord’
Foto: BELGA

Minister Jambon (N-VA) heeft aan RTL bevestigd dat de schutter van Luik nog een moord pleegde. In de nacht voor de schietpartij bracht hij Michael Wilmet in Marche-en-Famenne om het leven.

In On, een deelgemeente van Marche-en-Famenne, werd maandagnacht Michael Wilmet (30) vermoord. Een autopsie moet nog duidelijkheid brengen over de doodsoorzaak, maar zijn hoofd was in elk geval vreselijk toegetakeld. Ofwel kreeg hij een kogel in het hoofd ofwel werd hij het hoofd ingeslagen.

In eerste instantie dachten speurders aan een uit de hand gelopen homejacking. Maar nu bevestigt minister van Binnenlandse Zaken Jambon dat hij wel degelijk omgebracht werd door Benjamin Herman. Michaël W. was bekend bij het gerecht voor onder meer drugshandel. Hij was verslaafd aan heroïne en werd in 2014 door de correctionele rechtbank van Marche onder elektronisch toezicht geplaatst. Zijn straf liep in maart af.

 

Volgens minister Jambon zou hier het motief van de schutter gezocht kunnen worden. ‘Herman had geen enkel perspectief meer in onze maatschappij, nadat hij de nacht voordien een moord gepleegd had’, zei Jambon op Bel RTL. Gezien Benjamin een zwaar drugsprobleem had, is het niet uitgesloten dat hij onder invloed was toen hij de feiten pleegde.