Politie Luik deelt foto's vermoorde collega's
Foto: Facebook politie Luik/rr

Twee politie-inspecteurs van de lokale politie van Luik en een jonge student kwamen om bij de schietpartij, dinsdagochtend in Luik. Ook de schutter is dood.

Cyril Vangriecken (22) uit Vottem, bij Luik, kwam om door een kogel van Benjamin Herman. Hij studeerde aan de hogeschool van Luik en zou over enkele weken zijn diploma behalen als leerkracht lager onderwijs.

Lucile Garcia (53) werkte sinds 2010 voor de Luikse politie. Voor ze in Luik begon als agent, was ze aan de slag bij de politiezone Marlow (Ukkel, Watermaal-Bosvoorde en Oudergem). Jaren geleden verloor de vrouw een zoon in een verkeersongeval. In Luik was ze het aanspreekpunt van Parents d’Enfants Victimes de la Route (Ouders van Verongelukte Kinderen vzw).

Soraya Belkacemi (45) begon net als Lucile Garcia haar carrière bij de politie als hulpagente. Ze klom op via examens. Ze is moeder van een tweeling en verloor eerder haar man, ook een politieagent.

In Luik vindt vandaag een wake plaats voor de slachtoffers van de schietpartij in Luik. Dat zegt Jean-Pierre Delville, de bisschop van Luik.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig