Het gerecht onderzoekt of Benjamin Herman (31), de man die in Luik drie mensen heeft doodgeschoten, vannacht in Marche nog een moord heeft gepleegd op een kennis uit het drugsmilieu.

Het lijkt er sterk op dat Benjamin Herman toen hij maandagochtend vrijkwam voor 36 uur penitentair verlof een strafexpeditie op het getouw heeft gezet. Een oude vriend van hem, Michael W. (30) uit On bij Marche, werd vannacht in zijn huis vermoord. Wellicht werd hij het hoofd ingeslagen.

Sterke vermoedens gaan in de richting van Benjamin Herman. Zo getuigt Marie, de nicht van Herman, op VRT dat ze hem heeft zien wegvluchten. Dat zou betekenen dat Herman, die maandagochtend uit de gevangenis werd vrijgelaten, meteen richting Marche zou zijn vertrokken om daar een rekening met W. te vereffenen. Herman. is afkomstig uit Rochefort. W. zou een voormalige drugsdealer van Herman zijn geweest. Sarah Pollet, de procureur van Aarlen, wil de vermoedens voorlopig niet bevestigen, maar belooft later in de namiddag meer duidelijkheid.

In Rochefort is vannacht ook ingebroken in een juwelierszaak. Ook daar wordt gekeken of er een verband is met Benjamin Herman. Vanochtend vermoordde Benjamin Herman in Luik twee politieagentes en een toevallige voorbijganger. Hij verwondde twee agenten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig