Verrassing van formaat: Venus Williams overleeft eerste ronde Roland Garros niet
Foto: Photo News

De eerste verrassing op de 111e editie van het vrouwentoernooi van Roland-Garros is een feit. De Amerikaanse Venus Williams (WTA-9) is er zondag niet in geslaagd de tweede ronde van het grandslamtoernooi te bereiken. In haar openingswedstrijd ging de voormalige nummer een in twee sets onderuit tegen de Chinese Wang Qiang (WTA-91).

De wedstrijd op het Court Suzanne-Lenglen duurde 1 uur en 40 minuten. De 26-jarige Wang haalde het met 6-4 en 7-5 na een solide wedstrijd. De elf jaar oudere Williams maakte te veel ongedwongen fouten om aanspraak te kunnen maken op de zege. Ook vorig jaar keken beide speelsters elkaar aan de Porte d’Auteuil in de eerste ronde in de ogen. Toen won Venus probleemloos.

Williams doet op het Parijse gravel al een aantal jaren niet meer mee voor de prijzen. Het is al van 2006 geleden dat de Amerikaanse nog eens de kwartfinales bereikte. In 2002 speelde Williams haar enige finale op Roland-Garros. Ze verloor toen van haar jongere zus Serena.

De 21e deelname aan Roland-Garros zit er voor Venus Williams nog niet op. Zoals gebruikelijk neemt de zevenvoudige grandslamwinnares aan de zijde van haar zus Serena ook deel aan het dubbelspel. Wang neemt het in de tweede ronde op tegen de Kroatische Petra Martic (WTA-34), die de Chinese Wang Yafan (WTA-80) uitschakelde.