Het blijft heet, en onweersdreiging houdt aan
Themabeeld Foto: Jan Van der Perre

Zondag begint de dag overwegend zonnig met soms wat meer wolkenvelden. In de voormiddag kan er al een lokale bui vallen maar het is vooral in de namiddag dat we weer stevig onweer mogen verwachten.

Lokaal kunnen de onweders gepaard gaan met hagel en aanzienlijke regenhoeveelheden die tot wateroverlast kunnen leiden. Het wordt opnieuw warm met maxima tussen 24 à 25 graden in de Hoge Ardennen en 30 graden in Vlaanderen. Zondagavond en -nacht moeten we nog geruime tijd rekening houden met regen- en onweersbuien. In de loop van de nacht zou het droger en rustiger moeten worden met opklaringen. De minima schommelen van 12 t tot 18 graden. Dat meldt het KMI.

Volgende week

Maandag blijven we het zomers warme weer behouden maar wordt de luchtmassa zeer onstabiel. Er zijn zonnige perioden maar ook stapelwolken met soms hevig onweer. Er is opnieuw kans op plaatselijk veel neerslag, hagel of rukwinden. De maxima schommelen tussen 24 graden op de Ardense toppen en plaatselijk 30 graden in de Kempen.

Dinsdag en woensdag blijft de luchtmassa onstabiel met buien of onweer die hevig kunnen zijn en gepaard kunnen gaan met veel neerslag op korte tijd, hagel of rukwinden. De maxima liggen tussen 22 en 29 graden. Donderdag en vrijdag komen we onder de invloed van geleidelijk minder warme zeelucht. Het blijft echter zeer wisselvallig met soms (eventueel nog onweerachtige) buien of perioden van regen. Donderdag verwachten we nog maxima rond 26 of 27 graden in het centrum van het land. Vrijdag liggen de temperaturen tussen 23 en 25 graden.

Weekend

Tijdens het weekend neemt de kans op neerslag af, maar zijn er nog soms veel wolkenvelden. Het wordt ook gevoelig koeler dan de vorige dagen met maxima tussen 16 en 22 graden in het binnenland.

Het KMI signaleert tot slot nog ongunstige voorwaarden voor het gebruik van waterverwarmingstoestellen. Let op bij symptomen als ‘hoofdpijn’ of ‘neiging tot braken’, want deze kunnen een gevolg zijn van CO-intoxicatie.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in