Het Duitse Europa-Park doet zondag om 9 uur alweer de deuren open. Dat heeft het attractiepark, waar zaterdagavond een grote brand was uitgebroken, zelf getweet.

De brandweer kreeg de vlammen pas laat onder controle. In totaal waren er rond 500 manschappen van de brandweer, politie en civiele bescherming op de been.

Het vuur was volgens het pretpark ontstaan in een magazijn en sloeg daarna over op de attractie ‘Piraten van Batavia’. De attractie en het grootste deel van het nabij gelegen ‘themagebied’ Scandinavië werd vernield. De omliggende gebieden IJsland, Portugal en Luxemburg bleven wel gespaard van de vlammen.

Op het ogenblik van de brand waren er 25.000 bezoekers. Aanvankelijk bleven de andere attracties in het park geopend, maar uiteindelijk werd er toch overgegaan tot een evacuatie. Er vielen geen gewonden, maar drie brandweermannen liepen wel een rookvergiftiging op tijdens de bluswerken. De oorzaak van de brand en de omvang van de schade zijn nog niet bekend.

'Een trieste dag voor Europa-Park', schrijft directeur Michael Mack op Twitter. 'Bedankt aan iedereen die geholpen heeft om ons levenswerk te redden.'

Europa-Park bevindt zich in de Duitse gemeente Rust (Baden-Württemberg), vlak bij de Franse grens. Jaarlijks trekt het park, dat 95 hectare groot is en meer dan 100 attracties telt, ongeveer 5,6 miljoen bezoekers.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in