SP.A Antwerpen keurt ontwerpprogramma goed: ‘Moeten voordeel halen uit diversiteit’
Jinnih Beels. Foto: BELGA

De leden van de Antwerpse SP.A-afdeling hebben zaterdag tijdens een congres het ontwerpprogramma goedgekeurd voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. De socialisten gaan er nu mee ‘de boer op’, naar onder meer middenveldorganisaties, die nog amendementen zullen kunnen voorstellen.

SP.A Antwerpen presenteerde eerder al de programmaonderdelen rond onder meer onderwijs en mobiliteit, speerpunten die opgehangen zijn aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Zaterdag werd dan ook veeleer de nadruk gelegd op thema’s als welvaart, veiligheid en participatie.

Het team van lijsttrekker Jinnih Beels en voorzitter Tom Meeuws wil onder meer opnieuw een politiekantoor in elk van de zes afdelingen van de lokale politie dat 24 uur op 24 uur open is en een centraal punt waar de schulden van mensen bij alle entiteiten van de stad beheerd en opgevolgd kunnen worden. Daarnaast stelt de partij praktijktesten voor tegen discriminatie op de huurmarkt, een maximumfactuur in rusthuizen van het Zorgbedrijf en de invoer van een ‘stadsetiquette’: vanuit een door de stad geregisseerd wijkoverleg zouden de belangrijkste leefregels worden geformuleerd die in een buurt gelden.

GAS-boetes

De socialisten willen ook de GAS-boetes weer meer gebruiken voor hun oorspronkelijke doel, namelijk het beteugelen van sluikstort en andere vormen van overlast en vandalisme. Daarnaast moet ook de lokale politie zich weer kunnen concentreren op haar ‘basistaken’ en wijkwerking.

‘Antwerpen is een stad waar mensen graag willen zijn’, zegt Beels. ‘We moeten ervoor zorgen dat het ook weer een stad wordt waar iedereen mee kan, we moeten voordeel halen uit de diversiteit van onze bevolking en dat niet als een probleem zien, maar een deel van de oplossing. We moeten van Antwerpen een wereldstad maken voor en door wereldburgers. Daarvoor is een stadsbestuur nodig met een visie op een mooie, duurzame toekomst.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig