Gents café Pink Flamingo’s herrijst als Bar Steen
Benieuwd hoe de Pink Flamingo’s eruitziet zonder kitsch? Bar Steen opent morgen zijn deuren Foto: VUM

Afgelopen weekend nam Gent nog afscheid van café Video, morgen heropent dat andere legendarische café Pink Flamingo’s de deuren. Weliswaar met een nieuwe naam, een nieuw interieur en nieuwe uitbaters.

Bar Steen verwelkomt vrijdag zijn eerste gasten. De nieuwe horecazaak huist in het pand van Pink Flamingo’s in de Onderstraat, maar heeft er verder weinig mee te maken. Het kitscherige interieur zal dus geen comeback maken.

‘De Pink Flamingo’s was te legendarisch. We hebben de naam en het decor als eerbetoon niet overgenomen’, vertelde Lucas Standaert van de Gentse organisatie Totum aan Het Nieuwsblad.

Totum is al enkele jaren actief in het Gentse cultuurleven en was ook (een van) de drijvende kracht(en) achter Bar Bricolage op Dok Noord en Nest, de tijdelijke invulling van de oude bibliotheek. Maar na deze projecten lanceren ze nu iets voor een langere tijd: Bar Steen. De naam is een verwijzing naar de historische stenen in de straat.

De nieuwe eigenaars maken er een zaak van om de omwonenden niet tot last te zijn. ‘We hebben een vergunning tot 01.00 uur, maar in het begin sluiten we steeds om 22.00 uur. Nadien blijven we later open, maar als dat problemen zou veroorzaken, sluiten we opnieuw om 22.00 uur’, zegt medezaakvoerder Ignaas Vancottem.

Bar Steen zal vanaf eind mei ook een kleine eetkaart aanbieden, en wil in de toekomst ook filmvertoningen, kleine expo’s en lezingen organiseren. ‘We willen een meerwaarde zijn voor de buurt.’