Toch nog Songfestival-podium voor Sennek
Foto: BELGA

Een triomftocht werd het niet voor Sennek op het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Ze moest afdruipen na de eerste halve finale en met de keuze voor haar jurk is ze nu ook derde geëindigd bij de uitreiking van de Barbara Dex Award. Een twijfelachtige eer, want dat is de prijs voor de slechtst geklede act. Nochtans gaat het om een ontwerp van Veronique Branquinho.

Macedonië heeft de Barbara Dex Award 2018 gewonnen. De voormalige Joegoslavische republiek wist zich niet te kwalificeren voor de finale van de liedjes­wedstrijd, maar fans bekroonden het duo Eye Cue wel met de trofee voor slechtst geklede act. Zangeres Marija begon te zingen in een felroze cape en strakke short en ging tijdens de act voort in een topje.

Toch nog Songfestival-podium voor Sennek
Winnaar van de Barbara Dex Award 2018: Macedonië. Foto: EPA-EFE

De Australische kandidate Jessica Mauboy eindigde tweede in de verkiezing. ‘Onze’ Sennek werd derde. De Leuvense zangeres droeg in Lissabon een zwarte, doorschijnende jurk, waaronder ze een broek aan had. De festivaloutfit had zowel voor- als tegenstanders.

Toch nog Songfestival-podium voor Sennek
De zilveren medaille was voor Australië. Foto: ISOPIX

Opvallend: de jurk is van de hand van de gereputeerde ontwerpster Veronique Branquinho en is nu zelfs opgenomen in de collectie van het ModeMuseum Antwerpen. Het is de eerste keer dat dat met Song­festivalkleding gebeurt. Sennek bracht vorige week vrijdag zelf haar zwarte combinatie binnen.

De Barbara Dex Award is vernoemd naar de Belgische kandidate van 1993, die destijds heel wat kritiek oogstte met haar zelfontworpen jurk. De Israëlische Netta, die het Songfestival won, werd vijfde in deze verkiezing.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig