Miljardair Abramovich zit zonder geldig visum
Foto: AP

De Russische miljardair en eigenaar van voetbalclub Chelsea, Roman Abramovich, heeft al enkele weken geen geldig Brits visum meer. Dat meldt Reuters.

‘Dit is een persoonlijke zaak waarover wij geen commentaar zullen geven.’ De woordvoerder van Abramovich wilde geen woord kwijt aan Reuters over het feit dat de miljardair langer dan gewoonlijk moet wachten op een nieuw Brits visum, dat hij tijdig heeft aangevraagd.

‘Er zijn voorlopig geen aanwijzingen dat het visum geweigerd zal worden, maar het duurt zeker langer dan gebruikelijk’, voegde een bron bij de betrokken diensten nog toe. ‘We weten zelf niet waarom het zo lang duurt.’

Door de lange wachttijd heeft Abramovich al 2 à 3 weken geen geldig Brits visum meer, wat kan verklaren waarom hij niet aanwezig was bij de finale van de Engelse voetbalbeker, die door Chelsea gewonnen werd. Of er een verband is tussen het lange wachten van Abramovich en de gespannen diplomatieke banden tussen Londen en Moskou sinds de vergiftiging van ex-spion Sergej Skripal, is onduidelijk.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in