Vichot slaat dubbelslag in slotrit in Ronde van de Ain

Arthur Vichot trok zondag het laken naar zich toe in de slotetappe van de Ronde van de Ain (cat. 2.1). De 29-jarige Fransman van Groupama-FDJ won op een aankomst bergop en pakte zo de eindzege.

Het venijn zat hem in de staart van de derde en laatste etappe, 133,3 kilometer van Lélex Monts-Jura naae de Col de la Faucille. De renners moesten twaalf kilometer klimmen aan een gemiddeld stijgingspercentage van 6,5 procent om aan de aankomst te geraken. In de aanloop daarnaartoe hielden de ploegen van de nummers 1 en 2 van het klassement, Javier Moreno (Delko Marseille) en Arthur Vichot de controle achter een vluchtersgroep van tien.

Nadat sterkste vluchter Andrea Pasqualon terug werd bijgehaald, dunde David Gaudu in dienst van Vichot de groep ernstig uit, en zo bracht hij gele trui Moreno in de problemen. Amper vier renners konden volgen, waaronder Nicolas Edet, de renner die zaterdag de ritzege verloor door een declassering. Hij probeerde even aan te vallen, maar uiteindelijk werd het een lange sprint. Daarin haalde Vichot het van zijn landgenoot Nans Peters. Edet werd derde.

Vichot volgt zijn ploegmaat Thibaut Pinot op als eindwinnaar in de Ain. Hij heeft in het klassement een bonus van 18 seconden op de nummer 2, Edet, en 46 op de Est Rein Taaramae. .

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in