Meghan Markle brengt subtiel eerbetoon aan prinses Diana
Foto: AFP

Meghan Markle heeft een subtiel eerbetoon gehouden aan de overleden moeder van prins Harry. Aan haar hand droeg de bruid bij het avondfeest een elegante aquamarijne ring, die meer dan twintig jaar geleden nog aan de hand van Lady Di schitterde.

‘Something old, something new, something borrowed, something blue.’ Dat gezegde vat een traditie samen waarbij de bruiden tijdens Britse huwelijken iets ouds, iets nieuws, iets geleend en iets blauws moet dragen. Meghan Markle ving met haar ring tijdens het avondfeest vier vliegen in één klap. Dat kreeg het publiek te zien toen het pasgetrouwde koppel in een open Jaguar E-Type Concept Zero met een nieuwe outfit naar Frogmore House reden.

Naast haar witte halternek van Stella McCartney droeg Meghan immers ook de blauwe ring van wijlen prinses Diana, de moeder van Harry. Zij droeg de ring voor het eerst publiekelijk tijdens een trip naar Australië in 1996.

Meghan Markle brengt subtiel eerbetoon aan prinses Diana
Foto: AP

Dat Meghan precies nu de ring van prinses Diana draagt, werd eigenlijk jarenlang geleden al beslist. Lady Di liet voor haar dood enkele van haar wensen noteren. Eén daarvan was heel duidelijk: ze hoopte dat haar juwelen aan haar zonen geschonken zouden worden, zodat die ze zouden delen met hun toekomstige echtgenotes. Wie welke ring kreeg, heeft ze nooit besloten, maar volgens royaltykenners heeft Harry wellicht zelf deze specifieke ring uitgekozen voor Meghan.

Meghan Markle brengt subtiel eerbetoon aan prinses Diana
Foto: Photo news

Ook Meghan Markles verlovingsring is geïnspireerd door de collectie van Diana. Er zaten twee diamanten in, die eerder van Lady Di geweest waren. Verder verwerkten de juweliers er ook nog een steen uit Botswana in, waar het koppel op vakantie ging. Het ontwerp van het geheel zou van de hand zijn van prins Harry zelf.

Prins William gaf tijdens zijn huwelijk in 2011 ook één van zijn moeders ringen aan Kate Middleton.

Maar wat dan met die lege stoel?

Oplettende kijkers zagen ook hoe tijdens de huwelijksceremonie zaterdag één stoel vrij was naast prins William. Heel wat mensen dachten dan ook dat die lege plek in St. George’s Chapel in gedachten gevuld werd door die ene persoon die er op die heuglijke dag ook graag bij was geweest: prinses Diana.

Maar de realiteit bleek iets minder emotioneel. Volgens royaltykenners is de stoel voor Queen Elizabeth II immers altijd leeg. Want het kan niet zijn dat het zicht van de koningin van het land beperkt wordt door het hoofddeksel van de persoon die voor haar plaatsneemt. De lege stoel was dus geen eerbetoon, maar wel een kwestie van etiquette.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in