Schietpartij Duitsland is familiedrama
Foto: AP

De twee doden en de twee gewonden van de schietpartij in het Duitse Saarbrücken zaterdag, zijn familieleden van de schutter. Dat heeft de politie zondag bevestigd.

In het Duitse Saarbrücken vond zaterdag een schietpartij plaats. Vrij snel werd duidelijk dat het ging om een familiedrama. De politie heeft intussen meer details vrijgegeven over de schietpartij.

Een 59-jarige man opende het vuur tijdens een familiefeest in Brebach-Fechingen, een district in het zuidoosten van de stad. Bij de schietpartij vielen twee doden.

Het gaat om de 35-jarige zoon en de 37-jarige schoonzoon van de verdachte. Verder raakten twee vrouwen gewond. Een van hen is de 30-jarige dochter van de schutter. De andere vrouw is de 60-jarige ex-partner van de dader. De politie vermoedt dat de echtscheiding het motief vormt voor de aanval.

De verdachte zou niet uitgenodigd geweest zijn voor het familiefeestje en zou ook meteen beginnen schieten zijn zodra hij het huis betrad. In het huis werd achteraf een vuurwapen gevonden. De man zou dat wapen illegaal aangekocht hebben.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in