Amerikaanse fietser komt om na aanval van poema
Stockbeeld. Foto: Shutterstock

Een poema heeft zaterdag in de Amerikaanse staat Washington plots twee mountainbikers van hun fiets gesleurd. Het wilde dier beet één man dood en liet één zwaargewonde achter, zo schrijven Amerikaanse media.

De twee mannen waren rustig aan het fietsen op zo’n vijftig kilometer van Seattle, tot een poema hen plots aanviel. De zogenaamde bergleeuw sleurde hen van hun fiets en beet.

Eén van de fietsers, een 31-jarige man, wist de aanval af te slaan en de hulpdiensten te bellen. De noodcentrale hoorde enkel een ‘Kan je me horen? Help!’, maar zond meteen een ploeg naar de locatie vanwaar het signaal van de telefoon van de man was opgepikt. Daar troffen ze de man, en iets verderop ook het dode lichaam van zijn vriend. De poema zou nog steeds bij het lijk hebben rondgewandeld.

Ondertussen herstelt het overlevende slachtoffer van zijn verwondingen. ‘Zijn toestand is kritiek, maar hij is wakker en alert’, laat het ziekenhuis weten via Twitter.

Poema doodgeschoten

Een woordvoerder van de lokale politie laat weten dat er meteen medewerkers van het ministerie voor Vis en Wild opgeroepen zijn. Zij volgden de sporen van de poema en hebben het dier uiteindelijk doodgeschoten.

Ze benadrukken wel dat poema’s slechts zelden mensen aanvallen, en enkel wanneer die opduiken in het territorium van de katachtigen. Omdat hun gebied steeds meer bevolkt geraakt, krimpt hun terrein en vallen de schuchtere dieren aan.

Jaarlijks vallen er zo gemiddeld 25 dodelijke slachtoffers in Noord-Amerika, terwijl 95 aanvallen niet fataal afliepen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in