Topregisseur Luc Besson beschuldigd van verkrachting
Foto: AFP

Een 27-jarige Franse actrice heeft in Parijs een klacht ingediend tegen filmproducent en regisseur Luc Besson, een van de machtigste mannen in de Franse en Europese filmindustrie. Besson ontkent de beschuldiging categoriek.

Een actrice en model zegt dat de Franse filmmaker Luc Besson haar in de nacht van donderdag op vrijdag drogeerde en verkrachtte in Hôtel Le Bristol in Parijs, vlakbij de Champs-Elysées. Vrijdag is ze meteen naar het commissariaat getrokken. De vrouw, die anoniem wenst te blijven, speelde mee in twee films van Besson.

Die laatste ontkent de beschuldiging. De regisseur van ‘Nikita’, ‘The fifth element’ en ‘Lucy’ heeft ook een van de grootste Europese productiehuizen. Europa Corp is verantwoordelijk voor de filmreeksen ‘Taken’ en ‘Taxi’ maar kwam recent in financieel troebeler water door de tegenvallende resultaten van Bessons eigen film ‘Valerian and the city of a thousand planets’. Het bedrijf zoekt nog steeds een reddende engel die het kan verlossen van een schuld van 230 miljoen euro. Eerder dit jaar waren er gesprekken met Netflix die afsprongen.

Wandaden

De klacht tegen Besson werd neergelegd op zaterdag, de laatste dag van het filmfestival van Cannes. Enkele uren later sprak Asia Argento over de manier waarop het filmfestival de wandaden van Weinstein had mogelijk gemaakt. ‘Zelfs vannacht zitten er tussen jullie de mensen die moeten ter verantwoording worden geroepen voor hun gedrag tegen vrouwen.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in