Congo start vaccinatiecampagne tegen ebolavirus
Foto: AFP

In de Evenaarsprovincie, in het noordwesten van Congo, gaat maandag een vaccinatiecampagne van start tegen het ebolavirus. Dat maakte de Congolese regering bekend.

Ongeveer zeshonderd personen zullen het vaccin krijgen, nadat ze rechtstreeks of onrechtstreeks in contact waren gekomen met de ziekte. ‘Het gaat in de eerste plaats om gezondheidspersoneel, personen die in aanraking kwamen met zieken, of personen die contact hadden met zij die contact hadden met zieken’, verduidelijkt de woordvoerder van de Congolese regering, Flory Kabange.

Partners als de Wereldgezondheidsorganisatie beloofden 300.000 vaccinaties aan Congo. Hoelang de operatie zal duren, is volgens Kabange onduidelijk. De regering bevestigde dat ze al 5.400 vaccinaties heeft ontvangen.

De Congolese regering sprak zich ook uit tegen mogelijke isolatiemaatregelen tegen Congo. Ze is tevreden over ‘de kwaliteit en snelheid van de reactie’. Kinshasa maakte vrijdag een plan bekend tegen de epidemie ‘met nationale draagwijdte’.

In de jongste balans maakte de regering vrijdag gewag van 43 geregistreerde gevallen. De Wereldgezondheidsorganisatie had het dezelfde dag over 45 gevallen, waarvan er 25 zijn overleden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in