Ze willen zo de maatregelen voor diversiteit en tolerantie voor de LGBTQI+-gemeenschap op de agenda krijgen tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Met meer dan 70 activiteiten die sinds 4 mei plaatsvonden in het teken van de Belgian Pride was het voor de LGBTQI+-gemeenschap erg belangrijk om duidelijk te maken dat er moet worden ingezet op diversiteit en een geïntegreerd beleid.

'Die boodschap is erg belangrijk omdat het verkiezingen zijn. Het is belangrijk om eens te kijken naar wat er nog verbeterd kan worden binnen het lokale beleid', stelt Elio De Bolle, de coördinator van de Belgian Pride. 'We hebben verschillende voorstellen, zoals de komst van een schepen van Gelijke Kansen of de integratie van een diversiteitscharter in sportverenigingen. Als je ziet hoeveel politieke partijen er deelnemen aan de parade merk je dat de beleidsmakers het wel beseffen', voegt De Bolle toe.

Enkel de zon ontbreekt op de afspraak, maar de sfeer zat er goed in bij de deelnemers en de vele aanwezige toeschouwers en politici. Onder anderen Meyrem Almaci (Groen), Johan Van den Driessche (N-VA), Pascal Smet (sp.a), Sven Gatz (Open Vld), Philippe Close (PS), Marie Nagy (DéFI) en Bianca Debaets (CD&V) stapten mee in de stoet. Volgens de politie zakten meer dan 100.000 mensen af naar Brussel voor de Pride.

De Pride Parade eindigde rond 17.00 uur na een stoet door de Brusselse binnenstad. Nadien feesten de aanwezigen nog tot middernacht feesten in de Pride Village op de Brusselse Kunstberg. Daar zijn doorlopend concerten en animaties.