Lijst CD&V op één na volledig
Anita Basyn Foto: LEZ
CD&V Zulte stelde de voorbije maanden reeds acht nieuwe kandidaten voor voor de gemeenteraadsverkiezingen van het najaar. Met ‘sociale duizendpoot’ Anita Basyn wordt de lijst op één na volledig.

‘Anita Basyn  is 54 jaar jong, mama van Samuel en Sarah én tevens grootmoeder van Noor. Ze woont te Zulte in de Nachtegaalstraat samen met haar partner Franky Van Oyen, zaalwachter in de gemeentelijke sporthal.  Anita is dagelijks in de weer als verzorgster bij Familiezorg Oost-Vlaanderen.  Door dagelijks in Zulte bij veel mensen langs te gaan en hulp te bieden als familiaal helper weet ze heel goed wat er leeft binnen deze specifieke doelgroep. De eenzaamheid waarmee veel mensen te maken hebben, probeert ze zowel binnen als buiten haar job zoveel mogelijk aan te pakken.  Een vriendelijk woord en een helpende hand zijn haar handelsmerk, niet enkel woorden maar vooral daden,’ zegt voorzitter Andy Rommel.

Zorg en veiligheid voor senioren en kinderen is dan ook de grootste reden, waarom zij zich engageert in de lokale politiek.  Haar politiek engagement is gewoon een verlengde van haar huidig sociaal engagement. Anita is eveneens actief als bestuurslid van KVLV Zulte.

Anita houdt van koken, wandelen en is een fervente wielertoerist. Als vrouwelijke amateur wielrenster beklimt ze met gemak de Spaanse bergen en zijn tochten van 80 kilometer wekelijkse kost.  Anita staat dus ook op sportief vlak meer dan haar “mannetje”.  Hierdoor beschikt ze over de perfecte conditie om dit nieuwe verkiezingsavontuur aan te gaan.  Haar levensmoto is: ‘Doe goed en zie niet om’.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig