Antwerps fotofestival brengt solotentoonstelling van Anton Corbijn
Anton Corbijn Foto: Concentra

De allereerste editie van AntwerpPhoto, het fotofestival dat volgende maand opent in het Loodswezen op de Antwerpse Scheldekaaien, kan uitpakken met nieuwe beelden van Anton Corbijn.

De eerste editie van AntwerpPhoto, het fotofestival dat uitpakt met vier exposities, loopt van 24 juni tot en met 30 september in het Loodswezen, het beschermde 19de-eeuwse gebouw op de Scheldekaaien. Het is de eerste keer dat het gebouw wordt opengesteld voor het publiek.

Naast een groepstentoonstelling van Belgische fotografen (met werk van onder anderen Frederik Buyckx, Stephan Vanfleteren en Carl De Keyzer), de reeks van documentairefotograaf Michael Wolf over hoogbouw in miljoenenstad Hongkong en een kennismaking met de laureaten van de Prix Carmignac (een prijs die wordt uitgereikt aan fotografen die onderzoeksreportages maken op plaatsen waar fundamentele mensenrechten onder druk staan), hopen de organisatoren ook bezoekers te lokken met enkele nooit eerder getoonde foto’s van de Nederlandse topfotograaf Anton Corbijn.

De solotentoonstelling 1-2-3-4 toont meer dan 400 minder bekende en nauwelijks eerder getoonde werken van Corbijn, aldus AntwerpPhoto. Bezoekers zullen zich kunnen vergapen aan individuele portretten van onder anderen Joe Cocker, David Bowie, Johnny Cash, Grace Jones, Courtney Love, Morissey en Neil Young.