Fans van Queen kunnen een vreugdesprongetje maken: dit najaar verschijnt de film Bohemian rhapsody, een biopic over Freddie Mercury van Queen. De officiële trailer bevat alvast een medley van de bekendste nummers.

Bohemian rhapsody toont de snelle opkomst van de band aan de hand van hun bekendste nummers, de uitzonderlijke levensstijl van frontman Freddie Mercury en hun optreden op het legendarische benefietconcert Live Aid. 

De Amerikaanse acteur Rami Malek zal de hoofdrol spelen in Bohemian rhapsody. Malek was onder meer te zien in de Night at the museum-films en is bekend van Mr. Robot

De regie was aanvankelijk in handen van Bryan Singer, die onder meer Valkyrie regisseerde. Hij werd door Twentieth Century Fox echter de laan uitgestuurd en vervangen door Dexter Fletcher. Fletcher heeft een acteercarrière achter de rug, met een hoofdrol in Lock, stock and two smoking barrels van Guy Ritchie. Zijn laatste werk als regisseur was de matige komedie Eddie the eagle, maar hij heeft ervaring: met Proclaimers-musical Sunshine on Leith maakte hij al een kritisch succes van een muziekfilm. Het scenario is van de schrijver van The theory of everything.

Eerst zou Sacha Baron Cohen de rol van Freddie Mercury vertolken, maar hij bedankte omdat de overige Queen-leden een grotere rol in de film wilden dan hij in gedachten had.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in