Fosbury & Sons strijkt neer in Brussel
Fosbury & Sons Antwerpen Foto: Victoriano Moreno

Co-workingplek Fosbury & Sons is al twee jaar een gekend adres in Antwerpen voor wie op zoek is naar een flexibele werkplek. Dit najaar openen ze een eerste vestiging in Brussel, in een modernistisch gebouw van Constantin Brodzki.

Freelancers en beginnende ondernemers die geen eigen werkruimte hebben, moeten hun toevlucht niet langer nemen tot koffiebars wanneer ze de eigen woning willen ontvluchten. In de grote steden zijn co-workingplekken geen unicum meer. Ze bieden naast een bureau, vaak ook een inspirerende werkomgeving en zorgen voor verse koffie.

Stijn Geeraets en Maarten Van Gool wilden met Fosbury & Sons nog een stapje verder gaan om het werkleven boeiend te maken, door het aanbieden van nuttige professionele diensten, lezingen en andere evenementen. Bedoeld om te inspireren en te helpen bij het uitbouwen van een netwerk ‘We willen met Fosbury & Sons iets veranderen, een echte impact hebben op de manier waarop mensen werken én leven’, aldus Geeraets.

Het duo voelt naar eigen zeggen dat de vraag naar zulke plekken vanuit de markt blijft groeien, en richt daarom zijn pijlen op Brussel, waar ze het komende jaar niet één, maar drie vestigingen willen openen. De eerste opent dit najaar, in de voormalige kantoren van betonproducent CBR-Ergon in Watermaal-Bosvoorde, vlak bij het Zoniënwoud.

Fosbury & Sons strijkt neer in Brussel
Fosbury & Sons strijkt neer in Brussel

Dat gebouw uit 1970 werd met veel zorg ontworpen door Constantin Brodzki. Hij kreeg twee jaar om de finesse van het prefabbouwen te onderzoeken. In zijn ovaalvormige gevelelementen zat de beglazing al verwerkt. De interieurarchitecten van Going East zullen de binnenkant van het gebouw onder handen nemen voor de opening.

In het voorjaar van 2019 willen Geeraets en Van Gool ook een vestiging openen in de buurt van Brussel-Noord, op de Albert II-laan. Ze willen er een van de typische kantoorgebouwen volledig heropwaarderen en er een ‘zero-energy’ gebouw van maken. De derde vestiging tot slot komt in Groot-Bijgaarden. Daar wordt een oud pakhuis volledig vernieuwd in samenwerking met CAS architecten. Leden krijgen toegang tot alle locaties.