Professionele clown bekent moord op ex-vriendin in Oudenburg
Kevin L. aan het werk als cliniclown Foto: VTM

Kevin L., de man die maandag werd opgepakt nadat hij urenlang tumult had veroorzaakt op het dak van een appartementsgebouw in Bredene, heeft na een urenlange ondervraging de moord op zijn ex-vriendin bekend. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De dertiger heeft zondagavond zijn ex-vriendin Caroline Dombrecht (46) met een mes om het leven gebracht. Haar drie kinderen liet hij gekneveld achter op zolder. Pas maandagochtend belde de dader de hulpdiensten, met de vraag de kinderen te bevrijden. Hij bevond zich toen al in Oostende, waar hij afscheid kwam nemen van een andere ex-vriendin.

Nadien trok hij naar Bredene, waar hij urenlang tumult veroorzaakte op het dak van een appartementsgebouw. Uiteindelijk gaf hij zich over aan de agenten van de Speciale Eenheden.

Dinsdag gaf hij na een urenlange ondervraging aan de speurders toe dat hij zijn ex-vriendin vermoord heeft.

Onderzoek naar medeplichtige

De politie arresteerde ook Dietwin H., een goede vriend van Kevin. Zij zouden zondagavond in elkaars gezelschap geweest zijn. Het gerecht zoekt momenteel nog uit wat zijn exacte rol was, en of hij op de hoogte was van de moordplannen.

De Vlaamse Kinderliga, die nauw samenwerkte met Kevin L., heeft intussen alle banden verbroken met de man. De organisatie huurde de clown in het verleden in om zieke kinderen te verblijden. ‘De raad van bestuur heeft unaniem beslist om de figuur die hij speelde, Dokter Asperine, definitief te verwijderen uit alle bestanden. Tevens houdt deze figuur op met te bestaan’, meldt de Vlaamse Kinderliga.