Elon Musk wil Tesla redden met grondige reorganisatie
Elon Musk bij de Tesla 3. Foto: BELGAIMAGE

Elon Musk wil Tesla, de producent van elektrische auto’s, hervormen. Dat heeft de topman gezegd in een memo aan werknemers. Tesla kampt met productieproblemen bij het belangrijke Model 3.

Musk schrijft in een interne memo aan de Tesla-werknemers dat hij de structuur van het bedrijf wil ‘afvlakken’, de communicatie wil verbeteren en activiteiten wil wegsnijden die niet van levensbelang zijn voor het succes van Tesla.

Welke concrete gevolgen de reorganisatie zal hebben voor het personeel en de managementstructuur, is niet duidelijk. Tesla wilde niet officieel reageren.

Beleggers waren niet blij met het nieuws over de hervormingen. Het aandeel Tesla eindigde meer dan 3 procent in het rood.

Tesla kreeg de voorbije maanden rake klappen. In het eerste kwartaal van het boekjaar leed het bedrijf het grootste kwartaalverlies uit zijn geschiedenis. De autobouwer kampt ook met productieproblemen met het Model 3. Het bedrijf ligt al een half jaar achter op het oorspronkelijke tijdschema en wil nu tegen eind juni 5.000 voertuigen per week bouwen. Het heeft al circa 400.000 bestellingen binnen voor het model.