'Vader van Meghan Markle komt niet naar huwelijk'
Foto: AFP

Thomas Markle sr., de vader van toekomstige Britse prinses Meghan, zal komende zaterdag dan toch niet zijn dochter voor het altaar leiden. Dat vertelt hij aan de showbizzwebsite TMZ. ‘Dit is een zeer persoonlijk moment voor mevrouw Markle’, klinkt het in een reactie van Kensington Palace.

Eerst niet. En dan weer wel. De laatste weken was het niet helemaal duidelijk of vader Thomas Markle sr. al dan niet aanwezig zou zijn op de royal wedding. Maar nu bevestigt hij aan de showbizzwebsite TMZ dat hij er zaterdag dan toch niet bij zal zijn in Londen.

Zijn beslissing komt er na de rel rond een geënsceneerde fotoreeks, waarop te zien is hoe hij zich voorbereidt op het huwelijk van zijn dochter. Volgens The Mail on Sunday zou hij daarvoor tot 100.000 pond gekregen hebben.

‘Dwaas en overdreven’

Tegenover TMZ geeft Markle nu toe dat de foto’s ‘dwaas en overdreven’ zijn. Al deed hij die fotosessie naar eigen zeggen niet voor het geld. Toch heeft hij nu spijt van die beslissing.

Daarbovenop zou hij zes dagen geleden een hartaanval gekregen hebben. Daar is hij intussen van hersteld. Hij was in principe fit genoeg om het huwelijk bij te wonen. Maar dat gaat dus niet meer door, omdat hij ‘zijn dochter en de koninklijke familie niet in verlegenheid wil brengen’.

Paleis reageert

Kensington Palace heeft intussen gereageerd op het nieuws. ‘Dit is een zeer persoonlijk moment voor mevrouw Markle, en dat enkele dagen voor het huwelijk. Zijzelf en prins Harry vragen opnieuw om begrip en respect tegenover meneer Markle in deze moeilijke situatie’, klinkt het.