Neymar maakt deel uit van definitieve Braziliaanse WK-selectie, Peruviaanse vedette geweigerd door TAS
Bondscoach Tite Foto: EPA-EFE

Braziliaans bondscoach Tite heeft zijn selectie voor het WK in Rusland al op papier gezet. PSG-vedette Neymar is van de partij, ook al is hij nog revaliderend van een breuk van een middenvoetsbeentje.

Neymar brak eind februari zijn middenvoetsbeentje maar zijn revalidatie verloopt voorspoedig. En dus maakt Neymar gewoon deel uit van de selectie. Zijn boezemvriend Dani Alves zal er niet bijzijn. De ervaren flankverdediger is geblesseerd. Ook verdediger David Luiz heeft de selectie niet gehaald.

 

 

Peru kan dan weer geen beroep doen op Paolo Guerrero. De spits werd betrapt op het gebruik van cocaïne en kreeg van de FIFA een straf van zes maanden opgelegd. Zowel Guerrero als het WADA gingen bij TAS (Internationaal Sporttribunaal, red) in beroep tegen deze beslissing. Guerrero wilde zijn straf kwijtgescholden zien omdat hij de cocaïne via tee onbewust zou hebben gebruikt, WADA wilde een zwaardere straf. TAS heeft nu WADA gelijk gegeven, de spits ziet zijn straf verhoogd van zes naar veertien maanden waardoor hij het WK met zekerheid mist.

Ook Australië heeft een selectie van 23 bekendgemaakt. Danny Vukovic (Racing Genk) is één van de drie doelmannen die de Soccerroos zal vertegenwoordigen in Rusland. Ook Matt Ryan (ex-Club) behoort tot de kern.