Marvel bevestigt nieuwe langspeelfilm met moslima als superheldin
Foto: Marvel

Na het succes van ‘Black Panther’ en ‘Infinity War’ bewijst Marvel nog maar eens dat niet alleen blanke mannen superhelden in blockbusters kunnen zijn. Het productiehuis heeft officieel bevestigd dat het denkt aan een ‘Ms. Marvel’-film, met in de hoofdrol een moslima met Pakistaanse roots.

Het grote Belgische publiek kent Ms. Marvel nog niet, maar daar zal snel verandering in komen. Kevin Feige, de topman van Marvel, bevestigde in een interview dat zijn productiehuis werkt aan een film over de superheldin. Zo willen ze dat ook moslimmeisjes zich kunnen identificeren met een persoon onder de cape.

De moslima met Pakistaanse roots heeft sinds 2014 haar eigen reeks stripverhalen, waarmee ze meteen de allereerste islamitische superheld werd in het spectrum van Marvel.

Kamala Khan (haar echte naam) ontdekt in de strips dat ze niet zomaar een Amerikaanse tiener is uit New Jersey, maar dat ze afstamt van aliens. En dat zorgt uiteraard voor heel wat stoere superkrachten. Zo kan ze bijvoorbeeld van gedaante veranderen en neemt ze uiteindelijke de gedaante van Carol Danvers aan.

Wie in de toekomstige films haar rol zal vervullen? Daar wordt meteen druk over gespeculeerd. Vooral de naam van Priyanka Chopra valt geregeld, een Indiase actrice die eerder al de stem van het personage insprak voor de animatiefilm ‘Ms. Marvel’. Al hopen sommigen dat Marvel ook een islamitische Amerikaans-Pakistaanse actrice cast.