Slachtoffer van aanslagen Zaventem op MR-lijst in Ukkel
Walter Benjamin een week na de aanslagen Foto: Herman Ricour

Walter Benjamin, een van de slachtoffers van de aanslag op de luchthaven van Zaventem in maart 2016, krijgt de 39ste plaats op de MR-lijst in Ukkel voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat heeft de partij maandagavond bevestigd.

Benjamin werd benaderd door de burgemeester van Ukkel, Boris Dilliès. ‘Dilliès heeft mij zijn ambitieus project voor Ukkel voorgesteld en ik wilde daar deel van uitmaken. Ik wil me engageren en mijn kritiek in actie omzetten, vooral op het vlak van preventie en zorg voor mindervaliden’, zegt hij.

Benjamin verloor een been toen hij op 22 maart in de luchthaven van Zaventem stond aan te schuiven voor een vlucht naar Tel Aviv en een van de bommen vlakbij ontploften.

Vorige week had hij nog een ontmoeting met premier Charles Michel (MR), onder meer over de maatregelen in de strijd tegen radicalisme en terrorisme, en de hulp aan slachtoffers. ‘Een constructieve ontmoeting’, noemde Michel dat.

Roman

Benjamin groeide op in Ukkel en heeft een roman geschreven over de gebeurtenissen in Zaventem, ‘J’ai vu la mort en face’.

De Ukkelse burgemeester Boris Dilliès is tevreden met zijn aanwinst. ‘Ik ben heel blij een kandidaat met een sterke persoonlijkheid op mijn lijst te kunnen zetten, iemand die goed begrepen heeft dat de democratie en het samenleven ook vanuit gemeentelijk niveau groeien.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig