Sterrenchef opent bistro in Villa Empain
De achterkant van Villa Empain Foto: Jimmy Kets

Villa Empain in Brussel opent een eigen lunchcafé. Sang-Hoon Degeimbre, chef-kok van sterrenrestaurant L’Air du Temps, bepaalt wat er op de kaart komt.

Degeimbre, die met zijn bistroconcept San al verschillende restaurants opende in Brussel en Gent, mag tijdelijk ook de tafels dekken in Villa Empain, een art-decoparel aan het Terkamerenbos in Brussel. Vanaf 15 mei tot eind juli kunt u een bezoek aan de villa combineren met een lunch in het voormalig privésalon van baron Empain. Bij mooi weer kunt u ook buiten op het terras tafelen.

‘Net als San in Brussel en Gent pakt ook de San Villa Empain uit met interculturele gerechten, goed voor een unieke culinaire belevenis’, klinkt het in de aankondiging. Die gerechten worden geserveerd in een kom met enkel een lepel, omdat je zo volgens de sterrenchef het best geniet van alle smaken.

Villa Empain werd aan het begin van de jaren 1930 gebouwd door architect Michel Polak, op vraag van baron Louis-Jean Empain. Hij schonk zijn sublieme art-decovilla met zwembad na enkele jaren aan de Belgische Staat. De villa werd achtereenvolgens gebruikt als tentoonstellingsruimte, ambassade van de Sovjet-Unie en kantoor van de omroep RTL.

Daarna raakte het gebouw in verval tot het in 2006 werd aangekocht en opgeknapt door de Boghossianstichting. Vier jaar later opende het opnieuw de deuren als tentoonstellingsruimte. Sindsdien werden al meer dan 250.000 bezoekers verwelkomd.

San Villa Empain is open van dinsdag tot zondag, telkens van 12.00 en 15.00 uur. U kunt een tafel reserveren via de website. Momenteel loopt in Villa Empain de poëtische expo ‘Melancholia’ die toont hoe melancholie en spleen zowel bij ons in het Westen, als in het Oosten kunstenaars inspireert en kijkers beroert.

Sterrenchef opent bistro in Villa Empain
Sterrenchef opent bistro in Villa Empain
Sterrenchef opent bistro in Villa Empain
Foto: BELGAONTHESPOT