Vincent Byloo stopt meteen bij Studio Brussel
Vincent Byloo in 2014 tijdens Music for Life. Foto: BELGA

Eva De Roo presenteert vanavond alleen het StuBru-programma De Roo & Byloo. Voor Vincent Byloo was geen plaats meer in het zendschema van volgend seizoen en daarom besloot de presentator er vandaag al mee op te houden.

Studio Brussel is volop bezig met de voorbereiding van de najaarsprogrammatie. ‘Eén van de conclusies daarbij was dat Vincent Byloo niet langer als presentator wordt ingezet’, legt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem uit. ‘Dat is een gevolg van verschuivingen van mensen en programma’s. Aangezien de programmatie nog niet helemaal rond is, kunnen we daarover geen details bekendmaken.’

De VRT heeft Byloo op de hoogte gebracht van deze beslissing. ‘De VRT begrijpt dat het geen gemakkelijke beslissing was voor hem, maar we hebben wel openlijk met hem daarover gecommuniceerd. De beslissing is alleszins geen waardeoordeel over Vincent Byloo als presentator’, aldus Van Goethem.

Bij Byloo is de klap duidelijk hard aangekomen want de (ex-)presentator stuurde vandaag een mail intern rond waarin hij duidelijk maakt dat hij zich al langer niet meer op zijn plaats zou voelen bij Studio Brussel. Die mail belandde ook bij De Morgen. ‘Dat onze wegen eerder vroeg dan laat zouden scheiden, was voor mij al lang duidelijk’, schrijft hij daarin.

De VRT benadrukt dat er nog plaats is voor Byloo bij de openbare omroep en bekijkt later welke volgende opdracht hij kan krijgen. Een gesprek daarover vindt later plaats.

Byloo begon als radioredacteur en nieuwslezer bij Radio 1, vervolgens maakte hij de overstap naar Studio Brussel. Eerst als nieuwslezer, later volgden eigen programma’s zoals ‘Sixties’, ‘Met Byloo naar het Stembureau’, ‘Vincent Byloo’ en nu dus ‘De Roo & Byloo’. In 2014 presenteerde hij samen met Sam De Bruyn en Linde Merckpoel Music for Life.