De politie heeft maandagmiddag het levenloze lichaam van een vrouw aangetroffen in een woning in het West-Vlaamse Oudenburg. Waarschijnlijk gaat het om een gezinsdrama. De drie kinderen van de vrouw waren vastgebonden op de bovenverdieping van de woning. De vermoedelijke dader stond een tijdlang op een appartementsgebouw in Bredene en is intussen opgepakt door de politie.

Het levenloze lichaam van de vrouw werd aangetroffen in de garage van de woning in de Vijfwegstraat. Het is nog niet duidelijk in welke omstandigheden het slachtoffer om het leven werd gebracht. De kinderen van de vrouw (12, 13 en 16 jaar) waren vastgebonden, maar bleven ongedeerd. Ze worden momenteel opgevangen door de dienst Slachtofferhulp van de politie.

De vermoedelijke dader, het zou gaan om de nieuwe partner van de vrouw, werd opgespoord door de politie.

Rond de middag is hij opgemerkt op het dak van een flatgebouw in Bredene, vlak bij zijn vroegere ouderlijke woonst. Hij stond er uren op het dak van het veertien verdiepingen tellend appartementsgebouw en dreigde ermee te springen. De man had een wapen bij zich en loste  meerdere schoten. Hij gooide enkele voorwerpen, zoals een gasfles, naar beneden. Die is gelukkig niet ontploft.

Bemiddelaar

De politie kwam massaal ter plaatse. Een bemiddelaar van de federale politie kwam ter plaatse om met de man te onderhanden. Iets na 17 uur kon de politie de man uiteindelijk arresteren op het dak, nadat hij vrijwillig was gaan liggen.

Later maandag werd in Melle een tweede verdachte opgepakt, die eveneens aanwezig zou geweest zijn tijdens het familiedrama.

Clown

Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge heeft een onderzoeksrechter gevorderd om het verdacht overlijden van de vrouw te onderzoeken. In het belang van het onderzoek kan het parket voorlopig geen verdere details kwijt over de feiten.

Over het motief van de dader is voorlopig nog niets bekend. De man was actief als clown in ziekenhuizen en hij trad ook op in scholen. VTM Nieuws maakte vorig jaar nog beelden van de man, tijdens een optreden in een ziekenhuis.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.