Stropers in Kenia riskeren de doodstraf
Themabeeld neushoorn Foto: Photo News

Kenia wil hard optreden tegen stropers en zal ze voortaan kunnen bestraffen met de doodstraf. Dat schrijft The Independent, die de Keniaanse minister van Toerisme en Natuur, Najib Balala, citeert.

Kenia maakt sinds 2013 deel uit van het ‘Wildlife Conservation Act’, maar vindt dat de bestaande afschrikmiddelen niet volstaan. De huidige straffen tegen stropers zijn geldboetes tot 200.000 dollar of levenslange gevangenisstraffen. Om de wilde dieren in Kenia te beschermen wil de regering de doodstraf invoeren. De nieuwe maatregel moet nog worden omgezet in wetgeving.

De vraag is nog maar of de Verenigde Naties akkoord zullen gaan met deze beslissing. Deze organisatie wil de doodstraf de wereld uit helpen.

Vorig jaar werden 69, uit een populatie van 34.000, olifanten vermoord in Kenia. Negen neushoorns, uit een hoeveelheid van 1.000, kwamen om het leven door de stropers. Dat schrijft The Independent. De olifanten worden vermoord om hun ivoren slagtanden en de hoorn van de neushoorn is op de zwarte markt veel geld waard. De hoorn is gemaakt uit keratine, dezelfde stof als vingernagels, maar wordt door sommigen toch gezien als geneeskrachtig.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in