Zware stormen in India kosten 42 mensen het leven
Een jongen zoekt dekking tijdens een zandstorm in New Delhi Foto: REUTERS

In India zijn zondag minstens 42 mensen om het leven gekomen nadat verschillende delen van het land opnieuw getroffen werden door noodweer. Dat hebben de lokale overheden en media meegedeeld.

Volgens het nationaal agentschap voor de bestrijding van rampen, vielen er alleen al in de noordelijke deelstaat Uttar Pradesh zeventien doden. Daarnaast werden ook acht dodelijke slachtoffers geteld in de zuidelijke staat Andhra Pradesh en drie in de naburige deelstaat Telangana, zo meldt de zender NDTV. De stormen eisten daarnaast nog mensenlevens in de provincie West-Bengalen (9) en in de hoofdstad New Delhi (5), melden lokale media nog. De meeste slachtoffers zijn te wijten aan ingestorte huizen en blikseminslagen.

Er werd nog geen informatie gekregen van verschillende afgelegen gebieden. Wellicht zal het dodental dus nog verder oplopen.

De hevige wind leidde op verschillende plaatsen ook tot omvergewaaide muren, ontwortelde bomen en een verstoord weg- en luchtverkeer. Op de luchthaven van New Delhi moesten zeventig vluchten worden omgeleid.

India werd begin deze maand al getroffen door onweersbuien en forse windstoten. Daarbij waren toen meer dan honderd mensen omgekomen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in