Stoffel Vandoorne moet opgeven in Spanje:
Stoffel Vandoorne Foto: McLaren F1 team
Het McLaren F1 team zette in Spanje een stap vooruit door de upgrades die het meebracht. Jammer genoeg kon onze landgenoot Stoffel Vandoorne die stap vooruit niet verzilveren met een puntenfinish. Vandoorne moest immers opgeven door een probleem met zijn versnellingsbak.

"Het was een ongelukkig einde van mijn race," blikt Vandoorne terug op zijn opgave. "Ik had het gevoel dat de race tegen het einde in ons voordeel zou uitdraaien. We hadden een éénstopstrategie en verlengden onze eerste stint om heel lang op de zachte band te rijden. We konden onze banden erg goed managen en wensten een groot verschil in bandenprestatie te creëren met de anderen. Het is altijd moeilijk om te zeggen waar we zouden geëindigd zijn maar ik had het gevoel dat ik nog enkele kansen zou gekregen hebben om in te halen."

De race van Vandoorne was goed begonnen. Onze landgenoot startte goed maar kwam dan in de eerste bocht naast de baan terecht. Vervolgens kwam hij niet op de juiste manier terug op het circuit, wat hem een tijdstraf van vijf seconden opleverde.

"Voor het eerst dit seizoen maakte ik een goede start! De eerste bocht draaide volledig rond het vermijden van wagens en dat op een gladde baan terwijl er veel wagens spinden. Het was moeilijk om de wagen op de baan te houden, zeker in het begin. We weten nog niet exact wat het probleem is waardoor mijn race vroegtijdig tot een einde kwam. Het lijkt dat het een probleem met de versnellingsbak was waardoor ik alle vermogen verloor. Dat is bijzonder jammer want ik bevond me op een redelijk plaats."

Dat er met de upgrades op de wagen een stap vooruit werd gezet is duidelijk, al zal McLaren uiteraard nog heel wat bijkomende updates moeten introduceren indien het eindelijk langzaam de kloof met de topteams wil dichten.

"De upgrades die we meebrachten betekenden zeker en vast een stap vooruit. We zijn erin geslaagd om progressie te boeken, in het bijzonder tijdens de kwalificatie. Er rest ons echter nog een lange weg af te leggen. We moeten onszelf blijven verbeteren en proberen om iedere race nieuwe onderdelen te introduceren," besloot Vandoorne.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: