Even een dipje, dan weer zomers
Foto: BELGA

Het wordt zondag zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. In het oosten en noordoosten is er zelfs kans op enkele donderslagen. In de namiddag blijft het meestal droog in het westen en het zuidwesten, maar met weinig of geen opklaringen. Het is gevoelig koeler bij maxima van 13 tot 16 graden. ‘s Avonds valt er vooral in het noordoosten soms regen. Zo voorspelt het KMI.

Maandag verlaat in de voormiddag de laatste regen ons land richting Frankrijk en stroomt er opnieuw warme lucht vanuit Nederland en Duitsland over België. Dat brengt brede opklaringen met zich mee. De maxima liggen tussen 18 graden aan de kust en 27 graden in de Kempen.

Ook dinsdag blijft het droog met zonnige perioden en enkele wolkenvelden. De maxima liggen dan tussen 17 en 23 graden. Woensdag wordt het met een strakkere noordelijke wind weer iets koeler, met kans op buien, in het oosten mogelijk met een donderslag. De maxima liggen tussen 14 en 19 graden.

Van donderdag tot zaterdag wordt het licht wisselvallig met opklaringen, bewolkte perioden en kans op een bui. De maxima liggen dan rond 18 graden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in