Chauffeurs gaan elkaar te lijf in Waaslandtunnel
Foto ARCHIEF. Foto: Jan Van der Perre

Twee chauffeurs, 28 en 39 jaar oud, vochten zaterdagavond in de Waaslandtunnel in Antwerpen. Bij het voorsorteren hadden ze elkaar op de zenuwen gewerkt.

De bestuurders kwamen uit de richting van de Charles de Costerlaan. Ter hoogte van de verkeerslichten op het kruispunt met de August Vermeylenlaan bleek dat een van hen de verkeerde rijstrook had gekozen om de Waaslandtunnel in te rijden.

Aan de verkeerslichten probeerde de man alsnog in te voegen maar dat leidde tot frustratie bij de andere partij. Na wat bruuske bewegingen kwamen de twee voertuigen gevaarlijk tot stilstand in de tunnel en vlogen de twee bestuurders mekaar in de haren.

De bestuurder van 28 die eerder een verkeerde strook koos, maakte rechtsomkeer en ging een huisarts raadplegen. De tweede partij, een man van 39 jaar, bood zich bij de brandweer op Linkeroever aan en werd door een opgeroepen ambulance naar het Stuivenbergziekenhuis gebracht voor verzorging. De beide betrokkenen legden nog geen verklaringen af. De voertuigen zijn niet beschadigd.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in