Léopold verslaat Racing en pakt derde ticket voor Euro Hockey League
Foto: BELGA

Léopold heeft zondag het derde en laatste ticket veroverd voor de Euro Hockey League. Het deed dat door de terugwedstrijd van de kleine finale van de play-offs in de Audi Hockey League bij de mannen met 6-1 te winnen van Racing. Donderdag won Léopold ook al de heenwedstrijd met 3-1.

Net zoals de heenwedstrijd werd zondagvoormiddag de terugwedstrijd afgewerkt op het veld van Braxgata in Boom. Racing begon het best aan de wedstrijd, want al in het eerste kwart scoorde Conor Harte op strafcorner. Maar na de gelijkmaker van Léopold door Dimitri Cuvelier, gingen de mannen van coach Robin Geens op en over Racing. Arthur Verdussen en Kane Russell, op strafcorner, scoorden nog voor het einde van de eerste helft. Na de koffie zetten Russel, weer op strafcorner, Verdussen en Tanguy Zimmer de zware 6-1 eindstand op het bord.

Dragons, de drievoudige kampioen, en Waterloo Ducks, dat eerste eindigde in de reguliere competitie, zijn de twee andere Belgische clubs die geplaatst zijn voor de Euro Hockey League van volgend seizoen. De terugwedstrijd van de finale van de Audi Hockey League tussen Dragons en Waterloo Ducks wordt zondag om 13u00 afgewerkt in Boom. De heenwedstrijd eindigde op 5-1 in het voordeel van Dragons.

Léopold verslaat Racing en pakt derde ticket voor Euro Hockey League
Foto: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in