Deze micro-cactussen veroveren stilaan de huiskamer
Foto: Instagram
Was je al een fan van cactussen in huis, dan zul je waarschijnlijk ook wel stapel zijn op micro-cactussen. Deze piepkleine plantjes van amper een duim groot zijn momenteel aan een flinke opmars bezig op onder meer Instagram. Zijn ze binnenkort ook in jouw interieur terug te vinden?

Cactussen in je interieur zijn ondertussen al een tijdje trendy, en het lijkt er niet op dat die mode meteen zal overwaaien. Zeker niet met de intrede van de micro-cactus. De schattige, maar nog steeds stekelige plantjes duiken steeds vaker op in de huiskmaer. Cactussen of cacti kwamen al in alle vormen, kleuren en groottes, maar de mini's zijn ook echt piepklein en vaak maar een duim groot. 

Onder meer dankzij Tierra Sol Studio, dat op Etsy terug te vinden is, zijn ze razend populair aan het worden. Zo'n plantje met bijhorende 'pot' kun je al vanaf 13 euro krijgen. Niet bepaald goedkoop voor een dergelijk cactusje, maar je krijgt er wel heel wat 'cuteness' voor in de plaats. En met een theelepel water per maand hebben ze ruim voldoende te drinken gekregen, dus je hebt er ook nog eens bijzonder weinig werk aan.