PSG-voorzitter Al-Khelaifi is duidelijk: “Ik ben 2000 procent zeker dat Neymar blijft”
Foto: Photo News

Neymar wordt in de Spaanse media nadrukkelijk gelinkt aan een terugkeer naar de Primera Division. Volgens sommige bronnen zou Real Madrid een monsterbod voorbereiden op de voormalige Barcelona-aanvaller. Voor PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi zijn het loze geruchten en zal de Braziliaanse ster, die al maanden revalideert van een voetbreuk, ook volgend seizoen in het Parc des Princes voetballen.

“Ik ben er 2000 procent zeker van dat hij (Neymar) zal blijven. De Spaanse kranten zijn er al sinds oktober over bezig. Ik antwoord niet op geruchten, daar heb ik geen tijd voor. Maar ik ben er rotsvast van overtuigd dat hij een speler van Paris Saint-Germain zal blijven”, verklaarde Al-Khelaifi zaterdag na de 0-2 nederlaag tegen Rennes.

Over de opvolging van Unai Emery, die de Franse kampioen verlaat, volgt snel duidelijkheid, zo beloofde de PSG-preses. “Morgen, misschien, of overmorgen maken we bekend wie de nieuwe trainer zal worden. Wie het wordt, ga ik nu nog niet zegggen. Jullie spelen met ons, wij spelen met jullie.”

Vooral de Duitser Thomas Tuchel, ex-trainer van Borussia Dortmund, wordt als kandidaat naar voor geschoven.

De opvolger van Emery krijgt als voornaamste taak succes boeken in de Champions League. Dit seizoen speelden Thomas Meunier en co andermaal geen hoofdrol op het kampioenenbal. In de achtste finales bleek Real Madrid een maat te groot voor de Parijzenaars.