Man geïdentificeerd na knalvuurwerk bij voetbalmatch
De linkerzijde van Tribune 2, waar het explosief werd gegooid. Foto: Photo News
Door een zeer krachtige voetzoeker, die in het Bosuilstadion tot ontploffing kwam, zijn zaterdagavond veertien mensen afgevoerd naar het ziekenhuis. De supporters klaagden over hoofdpijn en oorsuizingen. De lokale politie van Antwerpen meldt dat ze een man geïdentificeerd hebben.

'De identificatie gebeurde aan de hand van de camerabeelden in het stadion. Het onderzoek zal zijn gang kennen en in de komende dagen zal de man verhoord worden over deze feiten', zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

Net voor de aftrap van de wedstrijd Antwerp-Sint-Truiden in play-off 2 kwam een zeer krachtig explosief tot ontploffing in het vak met thuissupporters. Volgens getuigen ‘daverde de hele tribune’ en ging het om een veel krachtigere bom dan de voetzoekers die doorgaans worden gegooid.

Tijdens het rustsignaal deelde de stadionspeaker mee dat supporters die gehoorschade opliepen, zich konden wenden tot de stewards. Supporters zouden ook gaten in hun broek hebben door rondvliegende deeltjes na de ontploffing.

De politie bevestigt dat er 14 mensen met klachten naar het ziekenhuis zijn gebracht. Maar dat aantal kan nog fors oplopen. 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in