Bij een steekpartij in Blankenberge zijn donderdagochtend twee Poolse arbeiders gewond geraakt. Dat meldt de lokale politie Blankenberge/Zuienkerke zaterdag. De twee werden neergestoken nadat ze drie mannen - vermoedelijk transmigranten - aanspraken die zich verdacht gedroegen in de buurt van een vrachtwagen.

De Polen zagen donderdagochtend vroeg drie mannen die zich verdacht gedroegen bij het zeil van een vrachtwagen. Toen de Polen hen aanspraken, gingen ze ervandoor.

Maar de mannen kwamen terug en bekogelden de Polen met stenen. De Polen probeerden zich te verweren, maar ze kregen daarbij meerdere messteken in het gezicht en op het lichaam. Beide werden naar het ziekenhuis gebracht.

Eén van de slachtoffers mocht het ziekenhuis al verlaten. Maar de tweede ligt nog in het ziekenhuis met zware verwondingen aan het gezicht.

De politie vermoedt dat de daders transmigranten zijn, die de oplegger van de vrachtwagen wilden binnendringen in de hoop op die manier in Groot-Brittannië te geraken.

De politie van Blankenberge roept iedereen op om niet zelf op te treden wanneer ze migranten zien die zich toegang proberen te verschaffen tot een vrachtwagen. ‘Ze gaan steeds driester te werk’, klinkt het, ‘dus bel beter de politie dan zelf in te grijpen.’