‘Beste pastasaus ter wereld’ bevat amper drie ingrediënten
Foto: Shutterstock
Met slechts drie ingrediënten kun je de beste pastasaus ter wereld maken of dat beweert Marcella Hazan toch. Zij is de auteur van baanbrekende kookboeken zoals 'Essentials of Classic Italian Cooking'. Haar recept is twintig jaar oud, maar blijft na al die jaren nog steeds overeind.

Het recept van Marcella Hazan vergt namelijk amper werk - zo komt er slechts één snijbeweging aan te pas - en de kans is groot dat je de drie ingrediënten gewoon hebt liggen.

Ze maakt de saus namelijk met enkel tomaten, ajuin en boter. Doe simpelweg de ui in tweeën en laat die samen met de boter en de tomaten 45 minuten in een pot pruttelen. Hazan pende het recept neer in 1992, maar het blijft een klassieker die wereldwijd door heel wat chefs de hemel wordt ingeprezen. De kokkin stierf uiteindelijk in 2013, ze was toen 89.

'Marcella was een genie als het op smaak neerkwam', zegt haar man Victor in een interview met Epicurious. 'Ze had altijd meteen door hoe een bepaald ingrediënt een gerecht beïnvloedde. Ze vroeg zichzelf af waarom je een ui zou moeten snijden. Ik ga de ui, tomaten en de boter samengooien en de rest vergeten, zei ze altijd.'

Ingrediënten:

  • 800 gr tomaten in blik
  • 1 ajuin
  • 6 el boter

In onderstaand filmpje zie je hoe haar zoon het recept van zijn moeder maakt (al voegt die ook nog wel wat zout toe):

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig