Tranen vloeiden, de blikken stonden op oneindig. Alsof het bij velen nu pas echt doordrong dat het over en uit is met Lierse. Voor wie de grote menigte in geel en zwart uitgedost samengeschoold zag, moet het ook als erg ongeloofwaardig overgekomen zijn. Hoe is dit toch mogelijk? Het was de vraag die honderden supporters elkaar stelden.

Rond 21 uur kregen de emoties nog een ferme boost, toen de spelersgroep in de tribune plaatsnam. IJzig stil werd het wanneer aanvoerder Fréderic Frans de microfoon ter hand nam en een warme speech voorlas. Frans werd minuten eerder tot de laatste meest verdienstelijke speler van Lierse verkozen voor Patrick Rakovsky en Andrei Camargo.

Bezinning

“We zijn hier voor de slechtst mogelijke reden samengekomen”, opende het kind van het huis. “Maar het lucht wel op dat we dit leed konden delen. Het was een heel moeilijk seizoen met veel ups en downs, maar op ieder moment konden we op jullie rekenen. Jullie waren de beste supporters die we ons konden indenken en daar zijn we enorm trots op”, richtte hij zich tot de fans. “Er is deze week een einde gekomen aan Lierse. Voor zowel de spelers als ook jullie fans was dit een ware mokerslag. Laten we even elkaars arm vastnemen en tot bezinning komen.”

Bezinning. Net dat woord heeft Lierse nu van doen na tien jaar van wanbeleid onder Maged Samy. Het lijkt ook de grote wens van de supporters. “We willen nog heel graag voetbal op het Lisp, maar dan wel terug met de waarden die ons eigen zijn. Een buitenlandse groep zonder enige binding met Lierse heeft ons kapot gekregen, maar dit mag het einde niet zijn”, klonk het bij vele fans in koor.