Jeugdproduct van RC Genk zet carrière verder bij promovendus uit Eredivisie

Alessandro Ciranni draagt vanaf komend seizoen het shirt van Fortuna Sittard. Dat bevestigt de Nederlandse club, die de promotie naar de Eredivisie afdwong, vrijdag op zijn website.

De 21-jarige Ciranni is een jeugdproduct van Genk. Sinds 2016 speelde de aanvallend ingestelde vleugelverdediger voor tweedeklasser MVV. Hij ondertekende een contract voor drie jaar bij Fortuna Sittard.

“Tijdens de gesprekken kwam het familiegevoel dat binnen deze club heerst meteen naar voren. Dat vind ik heel belangrijk”, legt Ciranni uit. “Daarnaast ben ik een ambitieuze speler en die ambitie vind ik ook terug bij Fortuna Sittard. Dat hebben ze dit seizoen wel bewezen. Daarom wil ik meegaan in dit project. Samen met mijn medespelers wil ik ervoor zorgen dat we ons volgend seizoen handhaven en een rol van betekenis kunnen spelen. We gaan niet ‘zomaar’ meedoen. Ik wil mijn steentje bijdragen door zoveel mogelijk te spelen. Daarnaast heb ik een naam hoog te houden als het gaat om vrije trappen. Die naam wil ik ook in de Eredivisie hooghouden!”