David Beckham moet Britse mode boost geven
David Beckham. Foto: Photo News

David Beckham is benoemd tot ambassadeur van de Britse mode. De British Fashion Council hoopt dat het mode-icoon buitenlands geld en jong talent kan aantrekken voor de mode-industrie.

Ex-topvoetballer David Beckham wordt een ‘wereldwijd speerpunt’ voor de Britse mode-industrie. Dat maakte Stephanie Phair, de nieuwbakken voorzitter van de British Fashion Council, vrijdag bekend.

Als ambassadeur van de Britse mode heeft Beckham twee doelen. Enerzijds moet zijn bekendheid een nieuwe generatie van Brits creatief en commercieel talent naar de mode-industrie lokken. Anderzijds moet Beckham zijn internationale faam gebruiken om wereldwijd investeerders te zoeken en financiële steun te verzekeren voor jonge ontwerpers.

In juni zal Beckham een evenement organiseren op verschillende modeshows van mannencollecties in Londen. Later op het jaar zouden ook nog missies naar China en de Verenigde Staten volgen.

‘Ook jongens warm maken voor mode’

‘Dit is een kans om onder de huid te kruipen van een industrie waar ik van hou’, reageerde Beckham enthousiast. ‘Ik kijk er erg naar uit om mode te promoten als een kans voor alle kinderen in het land, wat ook hun achtergrond of geslacht is’, verklaarde hij aan The Guardian. ‘Ook jongens moeten weten dat er ook voor hen creatieve mogelijkheden liggen.’

Sinds hij zijn voetbalschoenen aan de haak hing, is David Beckham uitgegroeid tot een mode-icoon in Groot-Brittannië en ver daarbuiten. Samen met zijn vrouw, voormalig Spice Girl Victoria, vormt Beckham volgens de Britse media het eerste echte Britse modekoppel.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in