Geen wedstrijden meer? Dan amuseren de Lierse-fans zich maar op deze manier
Foto: Joren De Weerdt

De thuiswedstrijd van SK Lierse tegen Waasland-Beveren van vrijdagavond gaat niet door. Door de faillissementsaanvraag van de Pallieters zit het seizoen van de geplaagde club erop. Dat bevestigde de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) donderdag.

Ook de verplaatsing naar Zulte Waregem op de slotspeeldag van play-off 2 (18 mei) wordt niet meer gespeeld. Lierse verliest de laatste twee wedstrijden met respectievelijk 5-0 en 0-5 forfaitcijfers.

Nadat SK Lierse maandag zijn licentiedossier niet had rondgekregen, werd de hoop op een verlengd verblijf in de Proximus League (1B) definitief opgeborgen. Woensdag meldden de Pallieters dat ze het faillissement hadden aangevraagd. Daardoor mag Lierse geen economische activiteiten meer verrichten en dus ook geen competitieduels afwerken.

Toch zullen vrijdagavond heel wat Lierse-supporters afzakken naar het Lisp. De fans wilden graag met een laatste thuiswedstrijd gepast afscheid nemen, maar zullen nu een picknick organiseren in het Herman Vanderpoortenstadion.

Intussen worden de gesprekken tussen Lierse voor Altijd, het overkoepelende supportersorgaan van SK Lierse, en Lyra steeds concreter. Zo kan de jeugdwerking van Lierse alvast bij de stadsgenoot terecht, zei Lyra-voorzitter Yves De Vil donderdag op Radio 1. Het onderwerp komt zondag aan bod op een bestuursvergadering, nadien wordt witte rook verwacht.

LEES OOK: Lierse SK vraagt faillissement aan, wedstrijden Play-off 2 worden niet meer gespeeld

LEES OOK: Weg naar fusie ingezet? Lyra neemt jeugdwerking Lierse over