Positief #voortdoen

Open Zulte plaatste de afgelopen dagen enkele teaseraffiches in het Zultse straatbeeld met daarop alleen de afbeelding van een duim. Deze duim staat voor de positieve aanpak die de partij hanteert voor de gemeente. Bevragingen en enquêtes bij de Zultse bevolking, waaronder de recent verschenen Gemeentemonitor, tonen aan dat Zulte heel goed scoort.

De komende dagen worden de teaseraffiches vervangen door de volledige baseline waarmee Open Zulte naar de verkiezingen trekt. “Centraal staat het woord #voortdoen”, zegt burgemeester Simon Lagrange. “Als leidende partij van een zeer goed draaiende bestuursploeg willen we het werk voortzetten. We vragen onze inwoners het vertrouwen om onze gemeente ook in de komende jaren verder te doen groeien en bloeien. We willen Zulte op tal van vlakken verder uitbouwen: nog veiliger, nog bruisender, nog moderner, nog ondernemender, nog leefbaarder en nog zorgzamer. Dat willen we onder andere doen door onze leegstaande centrumgebieden te herontwikkelen, door verder te investeren in verkeersveiligheid en fietspaden, en door onze gemeentelijke infrastructuur systematisch verder te vernieuwen. We willen onze gemeente ook financieel gezond en de gemeentelijke belastingen laag houden.” Deze zomer stelt Open Zulte het volledige programma  voor.

De warme aanpak

“Onze manier van werken willen we hierbij aanhouden. Open Zulte kiest al zes jaar voor ‘de warme aanpak’ en daarmee willen we verdergaan. We staan borg voor een beleid van nabijheid, aanspreekbaarheid en betrokkenheid; een beleid van dialoog met de inwoners, van dienstbaarheid en overleg; een beleid van luisterbereidheid, respect voor iedereen en met de focus voor de volle 100% op Zulte. ‘De warme aanpak’ is al zes jaar lang een begrip dat we dagdagelijks invullen. Daar willen we mee ‘#voortdoen’ door ook de komende jaren dicht bij de mensen te staan en door onze inwoners nog meer te betrekken bij het beleid.”

Voorstelling team

“Vandaag stellen we ook ons volledig team voor”, zegt voorzitter Thierry Cornette. “We zijn fier op onze 25 kandidaten met elk hun eigen talenten en interesses.  Iedere kandidaat is op een positieve manier betrokken en actief in de Zultse gemeenschap. Het zijn sterke kandidaten en warme persoonlijkheden. Toppers op menselijk en inhoudelijk vlak, capabel en aangenaam in de omgang.”

De burgemeester trekt de lijst, de schepenen en raadsleden vormen de kop en de staart. Opvallend is dat ruim de helft van het team bevolkt wordt door politieke nieuwkomers, dertien in het totaal. “Het is een heel goed teken dat zo veel nieuwe kandidaten onze aanpak willen steunen door onze ploeg te versterken. We zijn fier op deze mix van mensen met bestuurservaring en heel wat nieuw en jong talent. Met dit team kunnen we #voortdoen met de warme aanpak”, besluit voorzitter Thierry Cornette.

Het volledige team van Open Zulte:

 1. Simon LAGRANGE (34)
 2. Sophie DELAERE (52)
 3. Michaël VANDEMEULEBROECKE (41)
 4. Natasja DE VOS (26)
 5. Steven VAN TROYS (44)
 6. Pieter VERHALLE (31)
 7. Tania VERPRAET (51)
 8. Francky DE COSTER (53)
 9. Stefanie VROMAN (46)
 10. Kathleen BLAUWBLOMME (53)
 11. Fauve TACK (23)
 12. Talitha LOSSY (24)
 13. Delphine VANDENBOSSCHE (24)
 14. Kathy DEWITTE (39)
 15. Sofia EZZINE (42)
 16. Etelle VANDENBROECKE (54)
 17. Rudy BEULQUE (49)
 18. Marc VANDEN HEEDE (49)
 19. Simone CLAEYS (71)
 20. Marc COLPAERT (67)
 21. Katrien DE WAELE (50)
 22. Tony BOECKAERT (59)
 23. Hendrik DE WAELE (62)
 24. Philippe VAN STEENBERGHE (65)
 25. Frederic HESTERS (41)

Kop en staart van de lijst worden gevormd door schepenen en huidige mandatarissen. Tussenin staan de 13 nieuwkomers.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig