Lierse SK vraagt faillissement aan, wedstrijden Play-off 2 worden niet meer gespeeld
Na de wedstrijd tegen Moeskroen dinsdag bedankten de spelers de meegereisde supporters. Foto: BELGA

Lierse SK heeft woensdag het faillissement aangevraagd, zo melden de advocaten van de club. Ondanks het faillissement worden alle spelerslonen wel uitbetaald. Dat Lierse het faillissement aanvraagt, betekent ook dat stamnummer 30 verdwijnt. De laatste twee wedstrijden in Play-off 2 worden niet meer gespeeld.

“Het bestuur heeft tot vandaag naar een oplossing gezocht, maar heeft die niet gevonden”, klinkt het. “Lierse wil de spelers en supporters bedanken voor hun constructieve ingesteldheid en is ook dankbaar voor alle steunbetuigingen van de jongste dagen. Alle salarissen zullen uitbetaald worden. Als gevolg van het faillissement van Lierse gaat ook de jeugdwerking in vereffening.”

Lierse kan ook de laatste twee wedstrijden in Play-off 2 niet meer afwerken, zo wordt bevestigd aan onze redactie. Wadi Degla zet namelijk alle activiteiten meteen stop, dus is er ook geen verzekering meer. Nu vrijdag stond in theorie de laatste thuismatch van het seizoen op het programma. CEO Jan Van Elst hoopte de fans een waardig afscheid van het profvoetbal te geven, maar dat komt er dus niet van.

Eigenaar en overlater Maged Samy schuift de schuld bij kandidaat-overnemer David Nakhid. “We hebben tot maandagavond laat nog onderhandeld met Nakhid, die zich als de enige kandidaat-overnemer ook uitte. Hij had zich voorgenomen om het overeengekomen bedrag te betalen. Het contract over de verkoopprijs was ook definitief. Maar Nakhid kwam zijn contractuele verplichtingen niet na en bracht daardoor Lierse in de problemen”, aldus meester Ryckaert eerder deze week. Over de details wilde de advocaat van Maged Samed niet uitweiden.