‘Vrouwenploeg Anderlecht blijft bestaan’
Marc Coucke Foto: Photo News

Het vrouwenteam van Anderlecht blijft dan toch bestaan. Dat vertelde speelster Heleen Jaques woensdagmiddag aan Radio 1.

Het management van Anderlecht wil vooralsnog niet communiceren over het besluit.

‘Het is na alle ophef nu tijd om alles even te laten bezinken, en dan vooruit te kijken naar het volgende seizoen’, zei Jaques op Radio 1. ‘We zijn dit seizoen kampioen geweest. De ambitie is nu om te schitteren in de Champions League.’

Woensdag raakte bekend dat clubeigenaar Marc Coucke overwoog om wegens budgettaire redenen de stekker uit de vrouwenploeg van Anderlecht te trekken. Op dat besluit is hij nu dus teruggekomen.

'Misverstand'

Marc Coucke heeft daarop de coach van het vrouwenteam gebeld 'om het misverstand uit te klaren'. Hij gaf tijdens dat gesprek de garantie dat het vrouwenteam toch zou blijven bestaan. De trainer belde vervolgens alle speelsters om hen over dat besluit te informeren.

Het nieuws dat Coucke eraan dacht het vrouwenteam op te heffen, maakte veel emoties los. Aline Zeler, de meest ervaren speelster, was woedend. 'Ze hebben geen echte reden gegeven', vertelde de Red Flame woensdag aan Sporza. 'Het was echt een verrassing voor de speelsters en de staf. We zijn bijzonder hard geschrokken.'