Het perfecte huwelijk tussen beeld en design?
Foto: LG OLED TV
“Een grote TV overheerst de woonkamer.” Je hoort het vaak, maar klopt die uitspraak wel? Niet altijd, want alles hangt af van het eigenlijke design van het TV-toestel. Met ranke, minimalistische lijnen wordt de televisie net onderdeel van je interieur, geen storend element. Dat heeft LG heel goed begrepen. Zijn nieuwe OLED TV’s pakken uit met verfijnde designs die het beeld helemaal centraal zetten. Bij het TV-kijken kun je je volledig concentreren op de fraaie beelden en het goede geluid. Als de televisie uitstaat, past het mooie design perfect in de woonkamer en trekt het niet alle aandacht naar zich toe. Klinkt goed, maar hoe heeft LG dat nu gerealiseerd?
Dossier aangeboden door LG.

Minimalisme met een sterk effect
De OLED-technologie is heel dun, waardoor LG televisies kon ontwerpen die uiterst slank zijn. De nieuwe OLED TV’s worden daarmee prachtige staaltjes van een minimalistische designtaal. Als je een toestel zoekt dat perfect integreert met je interieur dat je met veel moeite samenstelde, dan zit je met het design van OLED TV’s helemaal goed. Dat vond ook de jury van het prestigieuze Red Dot, die reeds meerdere awards uitdeelde aan de LG-toestellen. De Wallpaper-TV werd vorig jaar door het Duitse Red Dot-instituut zelfs bekroond met de titel ‘Best of the Best’. LG weet ook goed een sierlijk ontwerp te combineren met veel technische knowhow. Zo komt er ondanks de dunne behuizing toch een vol en goed geluid uit de OLED-televisies van LG.

Gracieuze verschijning
Er zijn verschillende OLED-modellen, elk met een eigen prachtige vormgeving. De achterliggende filosofie is dat het beeld altijd centraal staat. Al de rest moet zich wegcijferen. Dat zie je bijvoorbeeld bij de OLED C8-reeks. Dit is de toegankelijkste OLED-televisie van LG, met een klassieke vorm die toch naar een uiterste is gebracht. Dankzij zijn zeer smalle schermranden en een zeer bescheiden diepte staat het prachtige Ultra HD Premium-beeld centraal. Of hij nu op zijn stijlvolle voet staat of aan de muur hangt, de C8 past perfect bij je woonkamer. Wil je een groot, groter of de grootse kijkervaring? Dat kan, want de C8-reeks is beschikbaar in een schermformaat van 55, 65 of 77 inch diagonaal.

Zweeft in de lucht
Een beeld dat in de kamer lijkt te hangen, dat is wat de ontwerpers van de E8-reeks beoogden. Een doel dat ook glansrijk behaald werd. Wie denkt dat TV’s er altijd hetzelfde uitzien, zal hier verbaasd opkijken. De E8 bestaat uit een OLED-paneel van 55 of 65 inch, gemonteerd op een plaat van stevig glas. Er is dus geen voet uit metaal of kunststof, maar wel een stuk doorzichtig glas dat eindigt in een zeer subtiele ministandaard. Daardoor is er niets dat je afleidt van het scherm. Het is zoals in de bioscoop: je hebt enkel oog voor wat er zich afspeelt. En dat zorgt dat je helemaal wordt ondergedompeld in een film, game of sportwedstrijd.

Het valt door het bijna onzichtbare design niet op, maar onderaan de OLED TV is er een aparte soundbar met Dolby Atmos-ondersteuning. Hierdoor produceert de E8 een spectaculaire klank, zonder dat je moet investeren in bijkomende geluidsoplossingen. De OLED G8 bezit ook het Picture-on-Glass-design van de E8, en voegt er een nog krachtiger geluidssysteem aan toe.

Televisie zoals een behang
De OLED W8 is LG’s Signature-TV. Dat is codetaal voor ‘het beste dat LG in huis heeft’ - en ook voor ‘focussen op de essentie’. De W8, beschikbaar in 65 of 77 inch, neemt het minimalisme tot een extreem uiterste. Het scherm is ultradun en -licht, waardoor je het aan de muur kunt hangen met magneten. De LG-TV hangt zo vlak mogelijk tegen de muur, waardoor het meer een schilderij dan een scherm lijkt te zijn. Zowel in- als uitgeschakeld wordt de W8 een echte blikvanger, maar wel heel subtiel.

Een zeer discrete kabel gaat naar de meegeleverde Dolby Atmos-soundbar die je bijvoorbeeld op een meubel kunt plaatsen. Dit is ook een straf stukje innovatie, want de soundbar levert echt 3D-geluid via twee extra speakers die bij het filmkijken automatisch opstijgen uit de behuizing. En wie weet wat de toekomst brengt? OLED-schermen zijn veel flexibeler dan LCD, waardoor LG al schermen heeft getoond die je oprolt zoals een rolgordijn!
 

Wacht niet langer ! Bekijk hier de scherpe aanbieding voor diverse LG OLED TV modellen.