De ideale filmavond met LG OLED TV
Foto: LG OLED TV
Vanwege het WK voetbal gaat nu veel aandacht naar sport op je TV. Maar ook filmliefhebbers worden op hun wenken bediend met een OLED TV van LG. Het zijn de televisies die het dichtst komen bij een heuse bioscoopervaring bij je huis. We spreken dan over zaken als perfect zwart en oneindig contrast, intense kleuren, de fijnste kleurgradaties, haarscherpe details en sprankelende lichtaccenten. Kortom, zet de popcorn en het bier maar klaar, doe het licht uit en geniet van de film.
Dossier aangeboden door LG.

Perfect zwart
De magie van een bioscoopzaal is het spel van licht en donker, van subtiele schaduwdetails en fijne kleurnuances. Iets dat klassieke LCD TV’s eigenlijk niet kunnen brengen of toch niet zoals in de bioscoop. LG’s OLED TV’s zijn wel uitgerust om die sfeer naar de woonkamer te brengen. Dankzij de perfecte zwartweergave en een oneindig contrast krijgen actiescènes een extra dimensie en wordt de duisternis bijna tastbaar in donkere scènes, terwijl alle schaduwnuances en details perfect zichtbaar blijven.

Ultra HD en HDR
Op het Ultra HD-scherm zie je elk detail in al zijn glorie. Elke rimpel, elke zenuwtrek op het gezicht van de acteur komt haarscherp in beeld. Landschappen zo gedetailleerd dat je elk grassprietje kunt tellen, of een dierenvacht zo fijn dat je ze bijna kunt voelen. High Dynamic Range of HDR zorgt voor de meest intense lichtaccenten en rijkste kleuren. De schitterende reflecties van de zon op het water of de veelkleurige fonkelingen van vuurwerk tegen een inktzwarte nacht, je hebt ze nooit zo echt gezien als op een OLED TV van LG. Opeens worden TV-series en films die vroeger flauw overkwamen veel meeslepender en dramatischer.

Waar vind je Ultra HD- en HDR-content?
Echte filmfanaten weten het: de mooiste beelden en het indrukwekkendste geluid haal je nog steeds van een schijfje. Voor het beste van het beste moet je kiezen voor Ultra HD Blu-ray, de opvolger van Blu-ray. Het levert Ultra HD-resolutie en HDR-beelden van de allerbeste kwaliteit, en surroundsoundtracks in de modernste formaten. Sluit je Ultra HD Blu-ray-speler eenvoudig via HDMI aan op je OLED TV en het kijkplezier kan beginnen.

Ben je eerder een fan van streaming en kijken-op-aanvraag? Ook dan zit je helemaal goed met een OLED TV van LG. De ingebouwde Netflix-app geeft je toegang tot een ruime collectie films en exclusieve series waarvan een heel deel al in Ultra HD en HDR beschikbaar zijn.

Dolby Atmos
Bij bioscoopbeeld hoort uiteraard een surroundgeluidservaring. Daarvoor heeft LG een unieke troef in zijn OLED TV’s. Dolby Atmos is een moderne geluidstechnologie die elk voorwerp perfect in de driedimensionale ruimte plaatst. Zo volgt het geluid nauwkeurig de beweging van elk voorwerp en geniet je van ongelooflijk 360-graden surroundgeluid. Muziek vult je kamer als een concertzaal, kogels vliegen je om je oren en het zachte gedruppel van de regen lijkt net uit je plafond te komen. Dolby Atmos-soundtracks vind je op de meeste Ultra HD Blu-ray-schijven en ook via de Netflix-app op je LG-TV.

Beeld zoals de filmmaker het zag
Met een OLED TV van LG geniet je van de allerbeste filmbeelden en dat weten ze ook in Hollywood. Daar wordt LG’s OLED-technologie gebruikt wanneer de regisseur de laatste hand legt aan zijn werk, en de uiteindelijke look-and-feel van zijn film bepaalt. Met een OLED TV van LG zie jij exact wat hij voor ogen had.

Blaas je oude films nieuw leven in
Televisie-uitzendingen zijn voorlopig nog hoofdzakelijk in HD- of Full HD-resolutie, en je DVD-collectie gebruikt zelfs een nog lagere resolutie. En tenzij je een van de meest recente spelconsoles gebruikt, leveren ook die slechts Full HD-beelden. Maar ook met al dat ouder beeldmateriaal creëert een LG OLED TV indrukwekkende beelden. De Alpha 9-beeldprocessor verwijdert ruis, scherpt details aan en vergroot het beeld tot Ultra HD-resolutie. Met de HDR Effect-beeldmodus geef je zelfs een HDR-tintje aan al je beeldbronnen. Zo zie je al je oude content in een heel nieuw licht.
 

Wacht niet langer ! Bekijk hier de scherpe aanbieding voor diverse LG OLED TV modellen.